#Solvay Policy


Kleuren
Sommige IRC clients laten het gebruik van kleuren toe. Op de meeste kanalen is het gebruik hiervan verboden, omdat dit bijvoorbeeld niet mooi is op oude versies van mIRC of Unix clients. In #Solvay is het gebruik van kleuren niet verboden. Gebruik ze echter niet te vaak en je bent aangeraden om ze niet te gebruiken.

Scripts
We hebben genoeg bots die hun taken excellent doen. Oppen gebeurt via de bots en wordt alleen maar gegeven aan channel operators. Alleen botmasters en owners kunnen niet-geregistreerde gebruikers oppen. Daarom zijn protection, flood, en friend scripts nutteloos. Ze kunnen zelfs vrij lastig zijn. Dit zal eindeloze op-wars als gevolg hebben, wat zal eindigen in het verwijderen van je ops-status. Als je echt scripts wilt gebruiken, voeg daar dan alleen maar de bots aan toe.

Bots
Die zal ik wel niet moeten uitleggen: Bots zijn niet toegelaten op #Solvay. Clones en double-clients zijn ook niet nodig, dus als je wat wilt experimenteren met je eigen bot of scrip, doe dit dan eregns anders.

Hoe wordt ik een OPS op #Solvay
Dit is waarschijnlijk een van de meest gestelde en saaiste vragen op IRC. Ga in publiek niet zagen om OPS. Wij zijn een hele leuke groep en als we opmerken dat je vaak bij ons komt, zullen we je wel OPS maken. Vraag me niet hoelang. Gebruikers die hun ops misbruiken zullen logischerwijze hun OPS kwijtspelen.

Bannen
Het is als gewone gebruiker van dit kanaal (dus geen master) niet toegelaten om een ban te zetten. Indien je een ban op iemand zet en je hebt geen +m flag, dan zal dit automatisch het kicken van jouw als gevolg hebben. Ook zal de ban automatisch gereset worden.

Alleen voor masters
Door recent misbruik van de Party-Line is het niet toegelaten op Botnet om de Party-Line te gebruiken in het hoofdkanaal. Alleen masters zullen hier toegelaten worden en de bots zullen standaard de party-line opstarten in een ander kanaal (aan deze optie wordt gewerkt, momenteel nog switchen naar een ander kanaal via het commando .chat 8080, kanaal 8080 is vanaf nu het #Solvay bot-channel).Permanente bans kunnen gezet worden door masters voor zware overtredingen zoals take-overs, flooding e.a.Temporary bans zullen na verloop van tijd door de bots zelf verwijderd worden.

Andere zaken
Gewoon vriendelijk zijn, verstoor in ieder geval de gang van zaken niet in het hoofdkanaal en gelieve niet te flooden. Het kan zijn dat dit kanaal je de eerste keer tegenvalt, maar blijf terugkomen. Je zal na een tijd opmerken dat dit een van de leukste kanaaltjes in IRC is. De grootste hoop komt hier vrij vaak en we kennen elkaar dus vrij goed, dus heb geduld.

Botowners: Zie live channel statistics
Botmasters: Zie live channel statistics