Het ontstaan van #Solvay (in zijn huidige vorm)


Precies weet ik zelf ook niet hoe dit leuke kanaaltje ontstaan is. Ik kan je alleen maar mijn versie geven. We schrijven ongeveer eind oktober 19997. Rond die periode werd ik ingeleid in al de geheimen van het IRC door de Saturnus. Hij bracht me naar een kanaaltje dat men #Solvay heette. Dit kanaaltje werd in die tijd vooral gebruikt door Jef en Biebel. Zij stuurde de 1ste Kanners van de VUB naar dit kanaaltje en het werd al vrij snel bevolkt door een massa strontjes (1ste jaars studenten) die af en toe eens iets zinnig zeiden.
In die tijd was #Solvay nog in oorlog met #bxlposse. We spreken hier over mass-TO. Er was geen regulering in dit kanaaltje en van botjes konden we alleen maar dromen. Tot op een bepaalde dag, ons leuke kanaaltje werd ingenomen door Murder4All. Iemand had hem uitgedaagd dat hij dit kanaaltje niet kon overnemen en hij demonstreerde dus met liefde het tegendeel. Dat deze persoon van de #bxlposse was kon hij niet weten hé. En van flooden hadden wij nog nooit gehoord (laat staan van Showdown Pro, hehe :-)).
Murder4Al bracht de redding voor ons kanaatlje en installeerde een lief botje, Cybergod geheten (God hebbe zijn ziel). Al snel, omstreeks midden november werd dit botje vervangen door H|tje, een Eggdrop botje 1.1.5 voor Windows '95 die nog steeds draait in ons kanaaltje. Iets later, eind december werd Knuffelke geïnstalleerd in ons kanaaltje en we konden spreken van een heus kanaal. Knuffel was toen echter maar een tijdelijke opl. in afwachting op Maxje (hij draaide immers op een PC van de KUL, en had dus last van de firewall die maar eenrichtingsverkeer toelaat). Na anderhalve maand zoeken vond ik dan eindelijk een leuk plekje voor Maxje (begin februari) en daar staat ie nu nog altijd. Ook Knuffelke heeft ondertussen zijn vaste plek gevonden en heeft geen last meer van de KUL.
Vanaf nu kunnen we spreken van een volwassen kanaal. Er is een duidelijke structuur te vinden in de bots en de users van het kanaal. Er ontstond gedurende een korte periode een grote groep die vaak terugkomt en die de basis vormt van ons kanaaltje. Iedereen wordt aangemoedigd om nog meer volk naar dit kanaaltje te lokken. #Solvay is toch het leukste kanaaltje van IRC hé.