Het grote galabal, #Solvay was er


klik hier om alle foto's te zien

Op vrijdag 6 maart hadden niet enkel de Solvayers hun avondkledij uit de kast gehaald maar ook de mensen van #Solvay. Voor het diner waren de meesten reeds aanwezig: Biebel, Duo, Gondla, Jef, Konijntje, Lollypop, Lucilita, Nafty en Quadran. Zij konden genieten van een heerlijk diner en lekkere wijn (al heeft Jef er zijn twijfels over). Lollypop wou haar wijnkennis eens tonen en begon samen met Lucilita en met Carolien, met het grote décolté een discussie over de ouderdom van de wijn. Jef vond er niks beters op dan hun prietpraat af te schieten door gewoon eens naar het etiket van de fles te kijken en wat bleek de meisjes zaten er mijlen naast, echte wijnkennners dus.

Na het diner met speechen was het tijd voor de Party maar Nafty en jef wisten elk toch nog een fles wijn te versieren. Deze flessen werden op een deskundige en zeer snelle wijze leeg gemaakt het enige veschil was de fles van Nafty was maar half vol en die van Jef helemaal en toch waren ze samen leeg. En toen dook plots een grote strik op met een klein manneke eraan vast: de Winmute. Jef was toen reeds het noorden kwijt en liep dus maar wat rond en kwam nog Frigootje en Prinses tegen als ook Yin.

Biebel trakteerde op Champagne (Moët Chandon) en Jef wou ook een glas maar hij had nog zijn laatste vol wijnglas vast: dus Ad Fundum. Duo en Quadran waren niet te houden en begaven zich naar de dansvloer. Op de dansvloer bewees Winmute weer eens zijn slaperig gedrag want hij zat er toch weer altijd een paar kwart maten naast bij het dansen. Biebel bleef steeds van aan de kant toe kijken naar het schouwspel van dansende mensen. Onder tussen was Jef op zoek naar vrouwelijk schoon (of wat had je anders gedacht ?). Toen deze eens aan de toog passeerde om een fles champagne te gaan halen ontmoete hij daar Gunie die aan de toog weer zijn vaste stek had gevonden.

Jef realiseerde zich rond 4 uur terug dat al het moed indrinken niets had uitgehaald, hij was nog steeds vrijgezel. Winmute stond toen nog steeds naast de maat te huppen, Duo en haren Quad te shaken als de echte en de rest zat toe te kijken. Rond 4.30 sloot de Bar en de meesten begonnen te verdwijnen of wel naar huis of hun kot maar de echten gingen nog door in het Zap Café waar er een afterparty was. Dus Jef, Konijn, Muiske, Nafty en Winmute waren bij diegenen die nog naar het Zap gingen. Na een paar tonics vertrok Jef rond 5:30 uur naar huis dus einde van het relaas.

Tegen 6:30 had Jef zijn bed bereikt en kon hij genieten van een welverdiende rust, maar deze werd verstoord om 9 uur door zijn GSM. Jef werd wakker, stormde uit zijn bed, nam zijn GSM op met een gebroken stem en hoorde inhaken aan de andere kant van de lijn. Quadran overkwam bijna het zelfde alleen had die zijn GSM in de auto laten liggen en kon hij dus lekker door slapen…

Maandag maakte onze lolbroek natuurlijk de kapitale fout van zich bekend te maken: het was de FreddyTex. Wacht maar Freddy mijn wraak zal zoet zijn, zeer zoet…