Informatie over Eggdrop


Hier vindt je dus alles over eggdrop bots. Van installatie tot configuratie. Hiervoor maak ik ook gebruik van The Official Eggdrop 1.0 Help file. Die te vinden is op het web, maar je moet ze natuurlijk vinden he :-))))

Eggie downloaden

Compile informatie

Je bot is nu klaar. Je moet nu gewoon de config-file aanpassen. Belangrijk is dat je het poort-nummer aanpast. Je moet bij je server een poortnummer aanvragen. Eens je dit aangevraagd hebt, zet je in je bot op de lijn listen '3333' all het poortnummer dat je mag gebruiken, dus niet de standaard 3333 poort. Het is belangrijk dit goed in te stellen, daar er anders geen DCC chat met je bot mogelijk is. Je kan nu DCC chatten met je bot door telnet localhost 'poortnummer' te typen.

Heb je nog vragen omtrent de config van je bot, klik dan hierop. Je wordt doorgelinkt naar een site die de volledige eggdrop 1.0 help file bevat. Zowat alle antwoorden kan je hier vinden. Interessant is extra --> commands --> set daar je deze gaat gebruiken bij het instellen van je conf. file. Ik raad je ook aan de standaard conf. niet te gebruiken. Beter is het volgend voorbeeld: stel dat je bot lamesbot heet, type dan: cp eggdrop.conf lamesbot. Lamesbot is automatisch een executable file, daar je die gewoon mee gekopiëert hebt.

Oh ja, als je jouw botje wilt koppelen aan Botnet Vlaanderen, dan moet je ook bij deze persoon zijn. Spreek mij hierover maar eens aan en ik leg die koppeling.

Als je nog vragen omtrent deze materie hebt, doe je maar eens een talk met mij. Ik ben een van die personen die héél vaak on-line is op enkele studentenservers van België. Op IRC vindt je mij op het IRCnet (irc.vub.ac.be, irc.belnet.be,...) in het kanaal #Solvay. Het kanaal der economen van de VUB :-)) So, maybe I'll see you there!


Copyright Smeyers Ramses *** All Rights Reserved 1997-1998      
E-Mail: ramses.smeyers@khk.be
Homepage:  http://www.surf.to/ramses